NOU PROJECTE D’EXCAVACIÓ, RECERCA I DIFUSIÓ DEL PATRIMONI MEGALÍTIC A LES GAVARRES

El projecte sobre patrimoni megalític de les Gavarres s’emmarca dins del camp del coneixement històric i la divulgació del patrimoni històric i arqueològic entre els seus habitants i visitants. La nostra proposta conté dues parts vinculades entre sí:

– La revisió de tota la investigació feta fins al moment sobre el Megalitisme a les Gavarres,  juntament amb noves excavacions de jaciments coneguts i d’altres descoberts mitjançant noves prospeccions,

– La posada en valor i la divulgació d’aquest patrimoni històric del massís de les Gavarres.

L’enfocament del projecte parteix de la concepció del territori com a recurs, considerant-ho com un dels actius principals entre els seus potencials de cara al desenvolupament (social, cultural, econòmic,…) d’una zona eminentment rural, com és la de les Gavarres. Considerem el patrimoni arqueològic com una de les bases fonamentals del patrimoni cultural d’aquest territori. L’estudi i la difusió del patrimoni arqueològic esdevé una eina molt important, doncs, per influir en la valorització de la diversitat cultural.

Qui som?

Seminari d’Arqueologia Prehistòrica del Pròxim Orient (SAPPO). Departament de Prehistòria. Universitat Autònoma de Barcelona

Consorci de les Gavarres

Publicacions

– Ortíz, A., Bofill, M., (2012). Pràctiques funeràries i Megalitisme. Publicació online del Cicle de conferències i excursions 2012-2013 “Del Paleolític a la romanització”. Secció Excursionista de l’Ateneu de Sant Just Desvern, Barcelona.

– Piferrer, M., Ortíz, A., Bofill, M., Vicente, O. (2013). “Es reactiven les excavacions en diferents megàlits del massís de les Gavarres”, Revista El Rampí, núm.73, Forallac, pp.4-5.

– Vicente, O.; Bofill, M.; Ortíz, A. (2012), Intervenció arqueològica a la Serra d’en Cals (Fitor-Fonteta, Baix Empordà), Actes de les Onzenes Jornades d’Arqueologia a les comarques de Girona. 2012, Girona. 83-89.

-Bofill, M.; Vicente, O.; Ortiz, A (2011): Memòria de la intervenció arqueològica a la Serra d’en Cals (Fitor-Fonteta, Baix Empordà). Setembre de 2011. (Memòria Inèdita). Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.