El projecte CIMAS, encapçalat per les investigadores de MIRAS Anna Gil-Bardají i Gema Rubio-Carbonero, investiga la comunicació intercultural mediada als serveis sanitaris de Catalunya. D’ençà que es va posar en marxa ara fa aproximadament un any, l’equip d’investigació de CIMAS ha assolit diverses fites que ha presentat recentment amb motiu del tret de sortida del curs 2024-25.

Per assolir els tres objectius del projecte, CIMAS s’articula a través de tres grups de treball, i tots tres han presentat avenços significatius en la seva labor. Per començar, el primer grup de treball ha aconseguit fer arribar un qüestionari a centenars de professionals de la salut pública i, pròximament, n’enviarà un altre a professionals de la mediació intercultural. Al seu torn, el segon grup ja ha engegat i acordat diverses entrevistes amb dirigents d’òrgans sanitaris d’arreu de Catalunya i, per acabar, el tercer grup de treball ja ha dut a terme diverses observacions en consultes mèdiques tot enllestint entrevistes i grups de discussió alhora.

Més enllà dels tres grups de treball, també val a destacar que les investigadores principals de CIMAS treballen en diverses publicacions i activitats de disseminació del projecte, com ara la participació en La Nit de la Recerca 2024. En darrer lloc, també val a destacar que participaran en l’organització d’una activitat d’orientació professional per a l’alumnat del Grau en Traducció i Interpretació de la UAB per informar-los sobre la interpretació i la mediació intercultural com a sortida professional del pla d’estudis.