Inscriu-t’hi / Inscríbete / Register now

Més informació / Más información / More information

Revista / Revista / Journal

Més informació / Más información / More information

Accions de transferència

Què cal tenir en compte si volem oferir un Grau de mestres, modalitat Docència Universitaria en Anglès? Amb quis problemes ens trobarem? Sota l’ampara del projecte “Pathway” (2015 ARMIF 00001), coordinat per la Dra. Cristina Escobar Urmeneta, s’ha publicat un número monogràfic de la revista Temps d’Educació, “Formem mestres trilingües per a una societat cosmopolita: El projecte Guideway”, publicat en el número 52 de la mateixa. El volum conté estudis que contribueixen a avaluar la posada en funcionament de la modalitat en anglès del grau de emstre de primària en anglès, i articles que presenten experiències i ofereixen consell sobre com abordar els estduis de mestre internacionalitats en el context català. Els deu articles que constitueixn el monogràfic estan signats per professorat pertanyent a set unitats departametals diferents de pedagogia, sociología i didàctiques específiques de la UAB, professorat de la UIC i dos mestres en exerici.

El professorat i l’alumnat poden parlar en català en una assignatura en la qual l’anglès és la llengua anunciada com a vehicular? Un dels articles publicats a Temps d’Educació 52 recull un conjunt de recomanacions sobre l’ús de les diferents llengües (anglès, català o castellà) per part dels estudiants i del professorat en assignatures pertanyents a estudis qualificats oficialment com a ‘Grau en anglès’.

Els resultats obtinguns són útils per a la comunitat científica i educativa més enllà de Catalunya? Mitjançant el projecte “Pathway” (2015 ARMIF 00001), ha vist la llum el llibre Los retos de la internacionalización de los grados universitarios en el contexto del Espacio Europeo de Educación Superior (ISBN: 9788491710998), publicat per l’editorial Síntesis a inicis del 2018, i editat per Cristina Escobar Urmeneta i Laura Arnau Sabatés, ambdues professores de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest moment les coeditores han rebut invitació de diverses unitversitats per presentar les conclusions recollides en el volum. L’editorial espera una bona acollida del volum en territoris de parla hispana, com ara a Llatinoamèrica.

Podem transferir el coneixemnt generat en els projectes ARMIF a la formació continuada? L’any 2017 el Departament d’Ensenyament va posar en mans del LED la formació didàctico-linguistica especifica del seu equip de formadors del projecte “Generació Plurilingüe” (aprendre llengües estrangeres a través de les matèries).

Altres enllaços / Otros enlaces / Additional links

CLIL-SI: Semi-immersió en llengua estrangera a l’aula inclusiva

Internship in European Schools in Brussels

Seminari MIF “L’anglès, assignatura pendent de la formació de mestres”: InformeVídeo presentació

Correspondència entre els nivells comuns de referència per a les llengües del Consell d’Europa i els Certificats d’idiomes reconeguts a efectes de la convocatòria d’ajuts a la mobilitat internacional de l’estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats de Catalunya per al curs 2016- 2017 (MOBINT)

A Conceptual Framework for the Integration of Language and Content in Second / Foreign Language Instruction