A l’actual projecte participen els investigadors següents:
Membres:
Sebastià Giralt (Investigador principal)
Professor agregat de Filologia llatina a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva activitat investigadora s’ha centrat en la medicina, la màgia i l’astrologia medievals. La seva principal línia de recerca ha estat el corpus mèdic d’Arnau de Vilanova, de qui ha estudiat escrits de medicina pràctica i d’arts ocultes, així com la pervivència en l’era moderna. D’altra banda, té una àmplia experiència en l’elaboració de materials en línia per a la didàctica i la divulgació, especialment amb la creació del portal Labyrinthus. Més informació en el seu web personal.
Jaume Mensa Valls
Professor titular de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Format en Filosofia, Teologia i paleografia-arxivística, va realitzar la seva tesi sobre “La polèmica escatològica entre Arnau de Vilanova i els teòlegs professionals” (1993). Des d’aleshores la seva recerca s’ha centrat en l’obra espiritual d’Arnau de Vilanova, a més de dedicar diversos estudis a les obres espirituals arnaldianes d’autoria dubtosa. Recentment ha estat guardonat amb el XXI Premi Joan Maragall, atorgat per la Fundació Joan Maragall, pel seu estudi Arnau de Vilanova i els teories medievals de l’amor. Més informació en el seu web personal.
Sergi Grau Torras
Llicenciat en Història (UAB), Màster en Història de la Ciència (UAB-UB), i doctor en Filosofia, ha realitzat la tesi de doctorat sobre la influència d’Aristòtil en la medicina i la filosofia natural d’Arnau de Vilanova. També s’ha dedicat a la recerca d’heretgies medievals com els càtars i els valdesos. Investigador Vinculat a la UAB, adscrit a l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB, és encarregat de recerca i de desenvolupament de projectes a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, dirigida per Jordi Savall. Més informació en el seu web personal.
Maria Cabré
Investigadora predoctorial. Graduada en Filosofia i Màster en estudis medievals (paleografia, codicologia i filosofia medieval), ha realitzat la seva tesi sobre el teòleg Antoni Andreu.
Jordi Bellmunt
Becari de col·laboració del Departament de Filosofia de la UAB (2017).
A més, a l’anterior projecte van participar els investigadors següents:
Michael R. McVaugh.
Un dels estudiosos internacionals més prestigiosos de la medicina medieval, actualment professor emèrit de la University of North Carolina. Des de la seva tesi doctoral (1965) s’ha dedicat, entre altres aspectes, de la medicina dels segles XIII i XIV especialment en l’entorn proper a Arnau de Vilanova (Montpeller i la Corona d’Aragó), a l’edició crítica i l’estudi de les obres arnaldianes, sobretot en el marc dels Arnaldi de Villanova Opera Medica Omnia (AVOMO), al comitè editorial del qual pertany dels seu inici el 1975 fins actualitat. Ha elaborat, en solitari o en col·laboració amb altres investigadors, set dels volums publicats dels AVOMO, un en premsa i ara n’està preparant uns altres dos. Més informació en el seu web personal.
Francesco Santi
Graduat en filosofia amb una tesi de llicenciatura titulada Arnaldo da Villanova e l’Expositio super Apocalypsim, publicada en català (1987) i doctor en Història medieval, ha estat catedràtic a les Universitats del Salento, de Lecce i de Cassino. Entre les seves nombroses publicacions sobre filosofia i cultura religiosa medievals té destacades aportacions al pensament espiritual d’Arnau de Vilanova. Ha editat obres de Ramon Llull (Corpus Christianorum, Continuatio Medievalis, 183). Membre del Consell d’Administració de la SISMEL, de la qual actualment és director, i de la Fondazione Franceschini, ha supervisat la creació de les bases de dades de totes dues institucions, ocupant-se de les problemàtiques metodològiques derivades de les aplicacions de la Informàtica a les fonts literàries. Entre els projectes de recerca en què ha participat ha estat responsable nacional d’un PRIN dedicat al repertori d’autors i textos llatins medievals i responsable local d’un FIRB dedicat a la base de dades del manuscrit medieval.
Col·laboradors científics:
Antoine Calvet (París)
Sens dubte el millor coneixedor del corpus alquímic pseudoarnaldià. Doctor per la Université de Paris-Sorbonne (1995), el seu darrer extens estudi (Les œuvres alchimiques attribuées à Arnaud de Villeneuve, París-Milà, 2011) recull, revisa i amplia les seves investigacions sistemàtiques sobre el conjunt de l’alquímia falsament atribuïda a Arnau de Vilanova. .
Josep Alanyà
Director de l’Arxiu de la Catedral de Tortosa i del Arxiu Diocesà de Tortosa. Format en filosofia, teologia i filologia, és arxiver i historiador, Ha publicat nombrosos estudis documentals, incloent-hi llibres, articles i comunicacions, sobretot centrats en la història local de Tortosa i els territoris veïns a l’Edat Mitjana.
Barbara Scavizzi
Doctora per la SISMEL amb la tesi Il tractatus epistolarum christini di Arnaldo di Villanova. Edizione critica (2009), dirigida per Francesco Santi, ha estat col·laboradora científica a la SISMEL per a les bases de dades bibliogràfiques de Medioevo latino i Compendium Auctorum Latinorum Maedii Aevi -C.A.L.M.A.
Altres col·laboradors:
Miquel Hernàndez
Creació i manteniment de les bases de dades.
Jordi Bossoms
Estudiant d’Estudis Clàssics, UAB (2018-2019).
Mireia Subirana Brecha
Estudiant de Pràctiques Externes d’Estudis Clàssics, UAB (setembre 2014-gener 2015).
Cristina Sáez González
Estudiant de Pràctiques Externes d’Estudis Clàssics, UAB (setembre 2014-gener 2015).
Luis González Mérida
Becari de col·laboració del Departament de Filosofia de la UAB (gener 2014 – 2014).
Carlos-Sebastià Delgado
Becari de col·laboració del Departament de Filosofia de la UAB (gener 2013 – juny 2013).