Marc Llovet

Marc Llovet és un estudiant investigador en la Universitat Prefectural de Aichi (Japó), on gaudeix de la beca Mobukagakusho que li va ser concedida en 2020 pel Ministeri d’Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia (MEXT) del Japó. La seva principal àrea d’interès consisteix en l’impacte global de les indústries culturals del Japó, amb especial èmfasi en la indústria del videojoc i en l’aspecte sociocultural del fenomen. Es va graduar en geografia per la Universitat de Barcelona en 2014 amb la tesina “La Difusió de la Cultura Japonesa a Catalunya: Els Fills Catalans del Japó” (en català). En 2017 va completar un màster en estudis de la informació i mitjans interactius, especialitzant-se en ludologia (game studies), en la Universitat de Tampere (Finlàndia), amb la tesina “Representations of Japan by the Vídeo Game Industry: The Case of Ôkami from a Japanophile Perspective”. Durant aquest període, va ser acollit en la Universitat de Fukuoka (el Japó) com a estudiant d’intercanvi durant un any. Entre altres, ha publicat “La Difusió de la Cultura Japonesa i les seves Indústries: Una Perspectiva Catalana” (en català) en la revista de la Societat Catalana de Geografia (Treballs de la Societat Catalana de Geografia).

spree.wkt@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Hyun Joon Rhee

En l’actualitat és professor de llengua Coreana a l’Institut Sejong de Barcelona. L’Institut Rei Sejong, Sejong Hakdang en coreà, és una institució que depèn del Ministeri de Cultura de Corea del Sud amb l’objectiu de promoure l’ensenyament de la llengua coreana i difondre la seva cultura. La seu central de l’Institut Rei Sejong és a Seül i està present en els cinc continents amb més de 174 centres a 58 països. Al territori espanyol hi ha actualment tres instituts: al Centro Cultural de Corea de Madrid, a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hyun Joon Rhee és estudiant de doctorat del programa de doctorat de Ciència Cognitiva i Llenguatge (CCiL) que és un programa interuniversitari format per tres universitats catalanes: Universitat de Barcelona (Coordinadora), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. La seva línia principal de recerca és la lingüística teòrica i aplicada. A la seva obra realitza una anàlisi comparativa entre la mirativitat en espanyol i coreà.

yerayrhee@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Tomoko Umemoto

Professora associada de llengua japonesa del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del grup APJE (Associació de Profesors de Japonès a Espanya). Membre del grup REICIT (Recerca en Estudis Interculturals i Traducció). Co-responsable de NOKEN Barcelona (JLPT, Japanese-Language Proficiency Test) a la UAB. Ha participat en el Programa en Educació en Llengua i Cultura Japoneses per a profesors de llengua japonesa, un projecte de Sakura Network, de Japan Foundation, en el Japan Foundation Kansai Center, Osaka, Japó (2016). Doctoranda en Traducció i Estudis Interculturals (UAB). El títol de la seva tesi és «Menjar, cultura i traducció: Panorama de la cuina fusió japonesa a Catalunya». Les seves línies de recerca són: Interculturalitat, ideologia i sociologia de la traducció i la interpretació; Cultura, pensament i interculturalitat de l’Àsia Oriental, i Llengua i literatura de l’Àsia Oriental. Màster oficial en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals (UAB). Llicenciada en Llengua i Literatura angleses, especialitzada en Cultura. Imparteix docència al Grau en Traducció i Interpretació i el Grau en Estudis d’Àsia Oriental (UAB). La seva recerca es desenvolupa en l’àmbit de la transferència cultural en la traducció, dels estudis interculturals i de la didàctica del japonès.

tomoko.umemoto@uab.cat
ResearchGate
Orcid


Yumi Akaeda

Yumi Akaeda és doctoranda en Traducció i Estudis Interculturals de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva línia principal de recerca és el cinema i el gènere, i realitzarà un estudi comparatiu de la mirada femenina (female gaze) a la cultura audiovisual contemporània al Japó, Espanya i França. Després de l’obtenció de la llicenciatura en Estudis Japonesos amb èmfasi en la lingüística a la Universitat de Tòquio d’Estudis Estrangers, va cursar un màster en estudis avançats en Educació Social a la Universitat Complutense de Madrid (amb la tesina “Aplicació de la creativitat a l’educació social”) i l’altre en Estudis Ibèrics i Iberoamericans a KU Leuven (amb la tesina “Etnicitat i gènere al cinema guatemalenc contemporani: Ixcanul de Jayro Bustamante”). Durant l’any acadèmic 2021-22, va realitzar una estada doctoral al Centre d’Investigacions sobre l’Espanya Contemporània (CREC) a l’Université Sorbonne Nouvelle (París 3).

yumi.akaeda@autonoma.cat
Researchgate