Jornada internacional de recerca: L’impacte cultural del ‘68 japonès
22/02/2019

Aquesta jornada de recerca es proposa, per una banda, aportar llum a un esdeveniment històric com és el ’68 japonès, llur estudi no ha rebut encara la consideració acadèmica necessària, i, per una altra, explorar els seus efectes culturals, ben visibles a la crítica social, la nostàlgia col·lectiva, i el desassossec identitari que travessen el Japó actual. Amb aquest propòsit, dirigirem la mirada cap el cinema, l’art de masses per excel·lència del segle XX, entès com a poderosa eina d’anàlisi capaç de reflectir les dinàmiques culturals d’una societat concreta en un moment històric determinat. Comptarem en aquesta tasca amb la participació destacada de sis especialistes en cinema japonès i moviments socials que centraran les seves intervencions en l’anàlisi de la violència com a instrument polític, el problema de la subjectivitat, l’alliberament sexual, i l’humor com a forma de dissidència, entre d’altres temes.
Galeria d’imatges

“Words, violence and the polítics of belonging in the Captivity Epistles of ‘69“, Chris Perkins, University of Edinburgh.
“Ética y estética de la autonegación en el cine de la Nueva Izquierda japonesa“, Ferran de Vargas, Universitat Autònoma de Barcelona.
“Radicalising the Japanese Documentary School of Subjectivity in 1968: From Hani to Ogawa“, Marcos P. Centeno, Birkbeck University of London.
“Del nansensu a la disidencia. Notas sobre el humor visual en el nuevo cine japonés“, Manuel Garin, Universitat Pompeu Fabra.
“Relato fílmico e in-diferencia sexual en Eros + Massacre (Y. Yoshida, 1969)“, Lorenzo J. Torres Hortelano, Universidad Rey Juan Carlos.
“In search of alternatives: Futility in Kaneto Shindo’s Kokoro“, Kenta Kato, Waseda University.
AsiaMedia: Seminari de Corresponsals Espanyols a l’Àsia
20/12/2018
Aquest seminari està dirigit a estudiants de Periodisme, d’Àsia i de Relacions Internacionals, periodistes amb interès en els temes internacionals i / o que vulguin arribar a ser corresponsals d’un mitjà de comunicació, així com aquells professionals amb interès per la regió Àsia-Pacífic. El seminari està organitzat per Casa Àsia i compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Agència EFE i el grup de Recerca d’Àsia Oriental de la UAB. La regió d’Àsia i el Pacífic concentra avui la major part de la població i del comerç mundials i és el principal escenari internacional en el qual es dirimeixen cada dia conflictes i desafiaments a escala global.
Els Corresponsals dels Mitjans de Comunicació a l’Àsia són testimonis directes d’aquesta realitat, ja que treballen sobre el terreny i informen d’Àsia i des d’Àsia. Ningú millor que aquests professionals per relatar de primera mà els principals esdeveniments que tenen lloc en aquesta part del món.
Jornada internacional de recerca: El videojoc com a Objecte de Recerca: Estat de la Qüestió
30/06/2017
El 30 de juny de 2017, el Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental (CERAO) i el grup de recerca Inter Asia organitzaran el workshop internacional “El videojoc com a Objecte de Recerca: Estat de la Qüestió”, en el qual es tractarà el paper de l’oci interactiu en l’àmbit acadèmic, professional i cultural, incloent el seu paper en les relacions interculturals. Ponents: James Newman (University of Bath), Tomàs Grau (Universitat Autònoma de Barcelona), Óliver Pérez Latorre (Universitat Pompeu Fabra), Antonio Planells (Universitat Pompeu Fabra), Daniel Aranda (Universitat Oberta de Catalunya), Jordi Sánchez Navarro (Universitat Oberta de Catalunya), Luca Carrubba (grup de recerca Ars Games) aquesta jornada explorarà els videojocs des d’un àmbit acadèmic o tinguin interès en la miríada de factors (econòmics i culturals) que afecten a aquesta indústria cultural i les seves dinàmiques d’abast global.