Takuro Iwasa

Takuro Iwasa va ser investigador visitant en la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) l’any acadèmic 2019-2020 i és Professor Associat en la Universitat d’Economia d’Osaka al Japó. Es va doctorar en Història i Civilització en el EUI (Institut Universitari Europeu) a Itàlia. Els seus interessos de recerca se centren en la modificació de les imatges acadèmiques europees i els estereotips del Japó des del decenni de 1970. És autor de “German and European Academic Images of Japan”: The ‘Group Model’ and the ‘Cultural Importer Model’ from the 1970s to the 1990s”, a Mutual Perceptions and Images in Japanese-German relations 1860-2010, editat per Sven SAALER, KUDO Akira i TAJIMA Nobuo (Brill, 2017) (págs. 409-424). Entre les seves principals publicacions figuren “Difference and Uniqueness in European Academic Images of Japan” (Studies in Comparative Culture, 2016) (pp. 17 – 27) i “European Dichotomous Paradigms and Japan’s Images”. Self and Other’, ‘West and East’, ‘Eurocentrism, and Orientalism’ (Studies in Comparative Culture, 2011) (pp. 1-12).

takuro2001iwasa@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Ayumi Takenaka

Ayumi Takenaka és sociòloga (Ph.D, Columbia University, USA), especialitzada en les àrees d’immigració, diàspores i estudis sobre l’alimentació (especialment al Perú). Després d’haver ensenyat als Estats Units (Bryn Mawr College) i al Regne Unit (Universitat d’Oxford i Universitat d’Aston), actualment és professora adjunta de Sociologia en el College of Global Liberal Arts Studies de la Universitat de Ritsumeikan, al Japó.

ResearchGate
Orcid


Ferran de Vargas

Ferran de Vargas és en Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha estat becari de la Generalitat de Catalunya i ha impartit l’assignatura de Temes Avançats d’Art i Cultura Popular d’Àsia Oriental. Ha realitzat estades de recerca a la Universitat de Kobe (amb una beca JASSO del govern del Japó) i la Universitat d’Edimburg. La seva línia d’investigació se centra en la història política del Japó de la postguerra i l’anàlisi ideològica de les produccions culturals japoneses, especialment en l’àmbit audiovisual. Entre les seves publicacions destaquen: “Radical Subjectivity as a Counter to Japanese Humanist Cinema. Ôshima Nagisa’s Nûberu Bâgu”, en Persistently Postwar. Media and the Politics of Memory in Japan (2019); “Japan’s New Left and New Wave. An Ideology’s Perspective as an Alternative to That of National Cinema, Arts 8(1) (2019); “Tira los libros, sal a la calle: el concepto de taishû de Yoshimoto Takaaki y la concepción del cine de Terayam Shûji” Estudios de Asia y África 54(1), 57-81 (2019); y “Throw Away Your Books, Rally in the Streets: The Relationship Between Intellectuals and Masses in Terayama Shûji’s Cinema”, New Ideas in East Asian Studies, 2 (The University of Edinburgh) (2018).

ferranidus@gmail.com
ResearchGate
Orcid


Jordi Serrano-Muñoz

Jordi Serrano-Muñoz és actualment investigador convidat al Colegio de México, professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya i editor cofundador d’Asiadémica: Revista Universitària d’Estudis d’Àsia Oriental. És doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Prèviament va rebre una beca ‘la Caixa’ des de 2013 fins 2015 per realitzar un màster en investigació d’estudis literaris a la Universitat de Leiden; i es graduà d’estudis d’Àsia Oriental per la Universitat Autònoma de Barcelona. Compta també amb estudis formals realitzats a l’Institut de Drets Humans de Catalunya i a la School of Liberal Arts de la Universitat Renmin. També fou coordinador d’estudiants i assistent del grup Interasia de la Facultat de Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona del 2012 al 2013. Entre les seves publicacions destacades trobem un capítol sobre la literatura de Tsutsui Yasutaka pel llibre Nuevas aproximaciones a la literatura japonesa (Editorial Bellaterra, primavera 2020); un article sobre com la literatura post-Fukushima ens ajuda a entendre les múltiples reaccions al desastre de març del 2011, publicat a Education About Asia (hivern 2019-2020); o una peça sobre com s’articula el trauma individual com a responsabilitat col·lectiva a partir de l’obra de Medoruma Shun, publicat a l’Stanford Journal of East Asian Affairs.

jordi.serranom@gmail.com
ResearchGate
Orcid