La unitat de Coaching i Acompanyament Acadèmic és un servei assistencial dirigit als estudiants de cadascuna de les etapes formatives en educació superior (grau, màsters, doctorat i equips de recerca consolidats) en resposta a les necessitats  de motivació específiques de cada etapa. A partir de la psicoeducació i altres tècniques pròpies del coaching i de la psicologia positiva, la UCAA posa al servei de la comunitat acadèmica un equip de psicòlegs doctors, assessors i tutors especialitzats en orientació, motivació professional i superació personal per tal de fomentar el benestar, promoure la salut i facilitar l’èxit acadèmic de la comunitat UAB.

ucaa_coaching_mentoring.jpg

Subunitats:

  • UCAA_GRAUS: acompanyament especialitzat amb mètodes de coaching educatiu, mentoring i psicologia positiva per a alumnes de grau que estan desmotivats, desorientats o davant de reptes personals i acadèmics que demanen un exercici de superació personal. Demana més informació a spl@uab.cat o omple aquest formulari.
  • UCAA_DOCS: un equip de psicòlegs doctors amb experiència dins l’acadèmia i la carrera investigadora es posa al servei dels doctorands i els seus supervisors i equips de recerca, per tal de facilitar la formació en competències transversals relacionades amb la motivació acadèmica, la promoció del benestar psicològic, la prevenció de l’estrès, l’execució de la tesi, la resolució de conflictes,  la millora de les habilitats de comunicació i d’auto-lideratge. Es pretén així, oferir un acompanyament psicològic especialitzat a investigadors júniors i sèniors que complementi la formació investigadora, que els ajudi a superar moments complicats i treure el màxim potencial individual possible per assolir els objectius professionals i personals amb èxit. Poden fer ús d’aquest servei també estudiants de màster que han de completar els seus treballs de recerca. Si necessites més informacio accedeix al document explicatiu de la subunitat. Demana més informació a spl@uab.cat o omple aquest formulari.

Equip Formatiu i Assitencial

small_joan_deus.jpg

Dr. Joan Déus

Coordiador del Servei de Psicologia i Logopèdia de la UAB. Especialista en Neuropsicologia està acreditat com a especialista en Psicologia Clínica amb el Certificat Europeu de Psicòleg Clínic (EuroPsy). Professor titular del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Facultat de Psicologia. És codirector, de la Unitat de Recerca en Ressonància Magnètica de CRC-Hospital del Mar, de la línia d’investigació de Neuroimatge en Neuropsicologia i Neurociències.

jordi_fernandez.jpg

Dr. Jordi Fernández

Coordinador de la Unitat de Salut i Estrès, és Catedràtic de Psicologia de la UAB. Actualment, és Director del Grup d’Investigació en Estrès i Salut, amb més de trenta anys d’experiència en recerca i intervenció en estrès i el seu impacte sobre la salut. Recentment, ha publicat el llibre Libérate del Estrés i imparteix tallers de prevenció i gestió de l’estrès en personal d’administració i serveis (PAS), docent i investigador (PDI).

medium_sanchez_sonia.png

Dra. Sònia Sánchez

Dra. Sònia Sánchez, coordinadora de la Comunitat de Recerca Estratègica en Salut Mental de la UAB.

Coordinadora del CORE en Salut Mental de la UAB. Doctora en Psicologia, especialista en Psicologia de l’Educació i col·lectius vulnerables, va ser investigadora post doctoral i professora del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació. Actualment articula, a través del CORE en Salut Mental, els grups i centres de recerca de l’entorn del Campus d’Excel·lència Internacional (CEI), creant xarxa, donant visibilitat i posicionant als seus membres a nivell local i internacional, unint esforços en la coordinació de les actuacions, i compartint recursos i informació de forma transversal.

anna_muro.jpg

Dra. Anna Muro

És professora lectora i investigadora de la Unitat de Psicologia de l’Educació de la UAB, i conta amb més de 15 anys d’experiència com a psicòloga coach i formadora en l’àmbit acadèmic, sanitari i empresarial. Ha acompanyat i motivat centenars d’estudiants, docents i professionals cap a la superació personal amb mètodes propis de la Psicologia Positiva, el Coaching o la Psicologia Cognitiu-Conductual. Actualment, co-lidera un projecte europeu Erasmus+ de motivació i acompanyament a joves investigadors.

albert_feliu.png

Dr. Albert Feliu

És professor lector i investigador del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut, psicòleg sanitari i biòleg i ha treballat com a investigador post doctoral a la Fundació Sant Joan de Déu, avaluant l’eficàcia i mecanismes neurobiològics de tractaments no farmacològics en pacients amb dolor crònic. Compta amb més de 10 anys d’experiència com a instructor de grups de promoció de la salut basats en l’entrenament de l’atenció plena (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) i recentment, ha impulsat la formació psicoeducativa “Research Yourself”, juntament amb la dra. Elvira Reche, als Estudis de Doctorat de la UAB.

small_nuria_sune.png

Dra. Núria Suñé

És professora associada del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació i exerceix com a psicòloga coach. La seva tesi doctoral va girar entorn la identitat de l’investigador i ha format part de projectes europeus de suport als joves investigadors, en els quals s’han impulsat iniciatives de formació en competències transversals, tant per a doctorands com per a supervisors i directors de tesi.

medium_reche_elvira.png

Dra. Elvira Reche

Dra. Elvira Reche, psicòloga sanitària col·legiada i coach acreditada pel COPC.

Psicòloga sanitària (Núm. Col. 20403) i coach acreditada pel Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC), Màster en Gestió i Direcció de Recursos Humans (URL), Màster en Gestió Pública Avançada (UB) i Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Amb 15 anys d’experiència en gestió d’ajudes públiques a la investigació, és autora de la metodologia Research Yourself per al desenvolupament de competències transversals en l’àmbit acadèmic, universitari i investigador, que va rebre el Premi al Millor Projecte de la Secció de Psicologia del Coaching del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. És instructora acreditada en reducció de l’estrès basat en minfulness i en compassió (protocols MBSR y MBCL), consultora de l’Institut Relacional (IR) i exerceix com a psicòloga del Servei de Selecció Avaluació i Seguiment de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

small_neus_crespo.jpg

Neus Crespo

Professora associada del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació. Exerceix com a psicòloga sanitària (Núm. Col. 26301) especialitzada en trastorns emocionals, afectius i conductuals en la població adolescent i adulta. Compta amb experiència en assessorament i acompanyament acadèmic i coach en diferents etapes educatives i vitals. La seva àrea d’investigació principal se situa en l’àmbit de trastorns d’aprenentatge, estrès i salut mental, i innovació educativa.

small_ivan_bonilla.jpg

Ivan Bonilla

Professor associat del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació. Col·labora amb diferents clubs i organitzacions en l’àmbit nacional i internacional en el món dels esports i la gamificació, donant eines per millorar el rendiment i el benestar. Actualment, està treballant en la seva tesi titulada “Tilt en els e-sports: conceptualització, mesura i proposta d’intervenció”.