22 / 12 / 17

Finalitzem els Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats de Psicomotricitat en el Grau d’Educació Infantil 

 

Ja hem finalitzat les 30 exposicions dels Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats del grups 61 i 62 del Grau d’Educació Infantil (GEI) de la UAB en l’assignatura “Ed. Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil”.

30 projectes on 135 estudiants del GEI, tutoritzats pel professorat de l’assignatura (Lurdes Martínez i Laura Moya) i 15 psicomotricistes, han dissenyat i portat a terme 30 sessions de psicomotricitat en 11 escoles.

També han elaborat una documentació de la seva sessió de psicomotricitat, la qual regalaran a l’escola que els ha acollit per agrair l’acompanyament rebut i obrir-les les portes de l’escola per formar part de la seva formació com a mestres.

 C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\25158238_171085043491882_4211920895910860868_n.jpg

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\25443115_172750269992026_823991517958102051_n.jpg

 

 

20 / 12 / 17

La Carme Sánchez del GREP es entrevistada en InfoRipollet

 

El passat 15 de desembre la nostra companya Carme Sánchez va parlar sobre la psicomotricitat a la seva escola (Tiana de la Riba de Ripollet) en una entrevista realitzada per InfoRipollet.

També parla de la seva participació en el GREP, en el llibre “Psicomotricitat, Escola i Currículum”, en els Projectes d’Aprenentatges Tutoritzats que realitzem al Grau d’Educació Infantil de la UAB i en el nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” on és tutora d’estudiants, de pràctiques i docent del seminari “Psicomotricitat 6-8”.

Us deixem algunes paraules de la Carme “S’entén per psico una manera de treballar on l’infant és el protagonista del seu aprenentatge i on l’adult posa al seu abast tot un registre que és el temps, material i l’espai per a que pugui explorar les seves possibilitats mitjançant el moviment i el joc”.

Si voleu escoltar tota l’entrevista, ho podeu fer en el següent link (01:08:00): https://www.ripolletradio.cat/2017/12/15/info-setmanal-15-12-2017/

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ripollet-com-info-escola-tiana-carme-sanchez-151217-00004-600x399.jpg

 

 

19 / 12 / 17

L’article “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” del GREP tercer article que més interès ha generat en el 2017 de la Revista Didacticae 

 

Estem d’enhorabona! La revista Didacticae ens ha confirmat que l’article de la Lurdes Martínez i la Laura Moya del GREP “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” publicat el passat setembre és el 3r article que més interès ha generat en el 2017 de la seva revista! 

En ell analitzen l’impacte que té la tutoria acadèmica conjunta entre el professorat universitari i psicomotricistes d’escoles en el desenvolupament de competències professionals psicomotrius dels futurs mestres quan dissenyen i porten a terme una sessió de psicomotricitat en escoles reals.

Ens alegra molt saber que el projecte formatiu que desenvolupem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB causa aquest interès entre la comunitat científica i universitària 

Si encara no l’heu llegit, us deixem l’enllaç per a que us el pugueu descarregar: http://revistes.ub.edu/index.php/didacticae/article/view/20191/22350

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Captura de pantalla completa 27042018 01709.bmp.jpg

 

 

 

20 / 10 / 17

El GREP en les I Jornades Tècniques d’Educació Infantil “Neurociència, Art i Creativitat”

 

Ahir la Laura Moya, la Mar Pérez, en Paco Cortés i la Carol Nieva del GREP van assistir a les I Jornades Tècniques d’Educació Infantil “Neurociència, Art i Creativitat” on van tenir el plaer de conèixer al Javier Abad i a l’Ángeles Ruiz.

Ells són els creadors de les “Instal·lacions de jocs presimbòlics i simbòlics”, una bonica convinació entre l’art contemporani i la Pràctica Psicomotriu Aucouturier.

 

17 / 10 / 17

Els estudiants de la XIV edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0a 8 anys” defensen i presenten la seva Carpeta d’Aprenentatge.

 

Els estudiants de la XIV edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0a 8 anys” defensen i presenten la seva Carpeta d’Aprenentatge. Aquesta és el recull d’activitats d’aprenentatge i avaluació que realitzen al llarg de la seva formació en el postgrau.

 

Molta sort a tots i totes!!

11 / 10 / 17

Nou article del GREP en la revista “DIDACTICAE: Revista de Investigación en Didácticas específicas” titulat “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil”

 

La Lurdes Martínez i Laura Moya GREP han publicat l’article “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” en el número de 2 de la revista “DIDACTICAE: Revista de Investigación en Didácticas específicas”.

 

Podeu llegir l’article en el següent enllaç:

http://revistes.ub.edu/index.php/didacticae/article/view/20191  

 

04 / 10 / 17

El GREP participa en la Jornada “Mapa de Recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació” de la UAB

Ahir el GREP vam participar en la jornada “Mapa de recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació” on els grups de recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB van compartir a través d’un pòster qui són, què fan… També van haver-hi altres activitats com conferències, taules rodones…
Una gran oportunitat per donar visibilitat a la recerca que es fa en la nostra Facultat i donar-nos a conèixer com a grup de recerca.

26 / 09 / 17

Presentació oficial dels llibres: El joc a la primera infància; Psicomotricitat, Escola i Currículum; i Psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso

Avui hem tingut el plaer de presentar oficialment els llibres en els que el GREP hem participat i publicat en l’Editorial Octaedro.

25 / 09 / 17

Cloenda XIV Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i inauguració de la XV edició.

Avui s’ha realitzat la cloenda de  la XIV edició del “Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i la inauguració de la XV edició.

Aquest any la conferència era “El joc a la infància, aprendre i amagar-se de vida” de la Sra. Maite Martínez (psicopedagoga, consultora educativa especialitzada en temes d’educació, joc i joguina).

20 / 09 / 17

Cloenda XIV Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i Inauguració de la XV edició. 

El proper dimarts 26 de setembre es realitzarà la cloenda de la XIV edició del “Postgrau en 

Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i la inauguració de la XV edició. Com cada any, 

realitzem una conferència oberta a tothom que vulgui assistir. 

 

La conferència serà a les 19h en la Sala de Graus de l’Edifici G6 de la Facultat de Ciències de 

l’Educació de la UAB i es titula “El joc a la infància, aprendre i amagar-se de vida” de la Sra. 

Maite Martínez (psicopedagoga, consultora educativa especialitzada en temes d’educació, joc i 

joguina). 

 

Tanmateix, com a novetat, aquest any també realitzarem la presentació oficial dels llibres que 

el GREP ha publicat i col·laborat amb l’Editorial Octaedro.  

– Presentació dels llibres a càrrec del Sr. Juan León (Editorial Octaedro). 

 

– Presentació del llibre “El joc a la primera infància” a càrrec de la Dra. Mequè Edo. 

 

– Presentació del llibre “Psicomotricitat, Escola i Currículum! a càrrec de la Dra. Lurdes 

Martínez. 

 

– Presentació del llibre “Psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso” a càrrec de la Dra. 

Maite Mas. 

 

No us ho perdeu!!! Us hi esperem!!!  

 

16 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

El GREP hem estat presents en les II Jornades de la FAPee titulada “Psicomotricidad y Pikler: ¿Juntos pero no revueltos?” on els nostres companys Josep Rota i Teresa Godall van ser els ponents i la Carme Lopez va compartir experiències de Psicomotricitat al 0-3.

 
Van estar ben acompanys per la Iolanda Vives, la Mar Pérez, la Lurdes Martinez, la Montse Anton, la Sara Manchado y la Carol Nieva.

15 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

Aquesta setmana hem iniciat la docència de les 2 assignatures que realitzem al Grau d’Educació Infantil de la UAB amb pràctiques al gimnàs i dinàmiques de grup 

Les assignatures on impartim docència són:

– “Didàctica de l’Educació Corporal” (3r curs, professorat: Mar Pérez i Gonzalo Flores).
– “Educació psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” (4t curs, professorat: Lurdes Martínez i Laura Moya)

Bon inici de curs a tots/es! 

 

 

 

06 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

Carmé López, Carol Nieva, Dolors Rovira, Elena Sarri, Josep Rota, Maite Mas, Sara Manchado, Teresa Godall i Pia Ivanco del GREP són els autors de l’article “La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants” en el número 218 de la Revista “In-fàn-cia” (setembre-octubre).

 

05 / 09 / 17

Obert l’últim termini de sol·licitud d’admissió per a la XV Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” del curs 2017-2018

Del 5 al 20 de setembre del 2017 s’obre l’últim termini de sol·licitud d’admissió per a la XV Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” del curs 2017-2018.

Si estàs interessat/da en formar-te en l’àmbit de l’educació psicomotriu cal que enviïs el teu CV (amb foto) i una carta explicant els motius pels quals vols cursar el postgrau a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.at

 

01 / 09 / 17

L’Elena Sarri del GREP es jubila després d’una gran trajectòria dedicada a l’escola com a mestra i psicomotricista.

Avui alguns membres i col·laboradors del GREP hem acompanyat a l’Elena Sarri del GREP en la seva festa de jubilació a l’Escola Ítaca de Manresa, on ha estat un puntal clau del projecte psicomotriu de l’escola des del seu inici i que, a dia d’avui, és un dels trets d’identitat essencial del centre.

Gràcies Elena per la teva dedicació al món de l’educació i la psicomotricitat! Això sí, et continuem esperant amb els braços oberts al GREP!

 

01 / 09 / 17

Bon inici de curs 2017-2018!

Des del GREP us volem desitjar un bon inici de curs 2017-2018. Nosaltres ja ens hem posat “mans a l’obra” amb tot el que ens prepara aquest nou curs… Entre d’altres coses les IX Jornades de “Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i escola” que organitzem bianualment. Estigueu pendents de les notícies de la nostra web i a les nostres xarxes socials per saber-ne més!

Per celebrar l’inici del nou curs us deixem una bonica imatge amb una cita del nostre llibre “Psicomotricitat, Escola i Curriculum”. Esperem que sigui un text inspirador per al nou curs!

 

01 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “Entre Líneas: revista especialitzada en psicomotricidad”: “Psicomotricistas reflexionan sobre la educación por el movimiento”

Xavi Forcadell, Lurdes Martínez, Laura Moya, Gemma Heras, Eva Bru, Manel Llecha, Carme Sánchez, Mar Pérez i Montse Montse Antón del GREP han reflexionat a partir de la lectura d’un article de Mateo Bini (Altimir, 2015) sobre l’educació pel moviment i ho plasmen en aquest article publicat al número X de la revista “Entre Líneas: revista especialitzada en psicomotricidad” que va sortir al passat juny.

 

 

01 / 09 /17

Entrevista a Montserrat Antón del GREP en la revista “Entre Líneas: revista especialitzada en psicomotricidad”:

Manel Llecha entrevista a Montserrat Antón en el nº 39 de la revista “Entre Líneas: revista especialitzada en psicomotricidad” que va sortir al passat juny. No deixeu passar l’oportunitat de poder llegir-la ja que diu coses tant interessants com aquesta:

“En el tema de la psicomotricidad que ni había estado nunca en la universidad ni se la había esperado nunca, no dejaremos de reivindicarnos y nuestra reivindicación debe de ser la de la calidad, la de que esto mejora, la de que esto va bien para el desarrollo de los niños y las niñas”

15 / 7 / 2017

Nou article del GREP a la revista “Aula de Infantil”. Camp 0-6: “Vuit idees clau per a l’educació pel moviment”.

Xavi Forcadell, Lurdes Martínez, Laura Moya, Gemma Heras, Eva Bru, Manel Llecha, Carme Sánchez, Mar Pérez i Montse Montse Antón del GREP han reflexionat sobre la lectura d’un article de Mateo Bini (Altimir, 2015) per debatre i acceptar vuit idees clau que haurien de formar una educació que contempli el moviment com un element essencial en el desenvolupament de les nenes i els nens.

Aquestes vuit idees giren entorn de la importància del moviment, la globalitat del nen, la metodologia, la transversalitat curricular, l’organització, el tipus d’espai i els materials, i les característiques i la formació dels professors.

Aquest article es pot trobar a la revista “Aula de Infantil. Ambit 0-6” número 91 “juliol, agost i setembre de 2017: http://www.grao.com/revistas/aula-infantil/91-escuelas-que-generan-bienestar

 

09 / 07 / 2017

Obert el període de preinscripció al “Màster en Recerca en Educació especialitzada en Art, Cos i Moviment”.

El període de preinscripció del Màster en Investigació en Educació (MURE) està especialitzat en Art, Cos i Moviment “, l’únic màster oficial que engloba l’activitat psicomotriu del camp de la recerca.

Per obtenir més informació:

Lloc web de MURE: http://grupsderecerca.uab.cat/masterrecercaeducacio/content/especialitat-6-art-cos-i-moviment

El tríptic es pot descarregar a l’enllaç que trobareu a la part inferior de la pàgina.

Email de contacte: Master.recerca.educacio.expressio@uab.cat

 

07 / 07 / 2017

La representació del GREP a la 52a Escola d’Estiu Rosa Sensat realitzant el curs “Psicomotricitat des d’una perspectiva interdisciplinària”

Del 4 al 7 de juliol, Paco Cortés i Laura Moya van realitzar el curs “Psicomotricitat des d’una perspectiva interdisciplinària” a la 52a Escola d’Estiu Rosa Sensat.

 

04 / 07 / 2017

Obert el segon període d’admissió de la XV Edició del Diploma de Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys.

Del 4 al 28 de juliol de 2017, el segon període d’admissió per a la XV Edició del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys.

Si voleu formar part de la nova edició del curs de postgrau el proper any, haureu d’enviar-nos el vostre currículum (amb foto) i un text explicant els motius pels quals voleu fer aquesta formació al correu pg.desenvolupament.psicomotor@uab .gat

T’estem esperant!

Per a més informació, podeu descarregar el tríptic de la XV edició del Postgrau a l’enllaç que trobareu a la part inferior de la pàgina.

 

 

04 / 07 / 2017

La representació del GREP ha presentat dues comunicacions al “X Congrés Internacional d’Avaluació Formativa i Compartida: Bones pràctiques docents” celebrat a la Universitat de Lleó.

Els dies 3 i 4 de juliol es va celebrar a la Universitat de Lleó el “X Congrés Internacional d’Avaluació Formativa i Compartida: Bones pràctiques docents” i el GREP hem presentat dues comunicacions.

Carol Nieva ha presentat la comunicació “Projecte d’aprenentatge tutoritzat: sessió de psicomotricitat. Professors de bones pràctiques-psicomotors d’escoles de nens i primària de Barcelona en col·laboració amb la UAB”.

I Lurdes Martínez ha presentat la comunicació “Projectes tutelats de projecció: sessió de psicomotricitat, bones pràctiques per a estudiants i professors del Grau en Educació Infantil de la UAB”.

 

01 / 07 / 2017

Segona ronda, nou llibre de GREP! “Psicomotricitat educativa: avançar pas a pas” coordinat per Maite Mas i Montse Antón.

GREP tenim un nou llibre! Maite Mas i Montse Antón són els coordinadors del llibre “Psicomotricitat educativa: avançar pas a pas” de l’Editorial Octaedro format per cinc capítols que intenten proporcionar diferents perspectives de psicomotricitat educativa:

– La importància de la regularitat en les sessions psicomotores durant el cicle de 0-3 anys de Maite Mas (GREP).

– El joc com a mitjà natural de desenvolupament i aprenentatge (Gil Pla – UVIC).

– Formació psicomotriu al llarg de la vida professional (Lurdes Martínez – GREP).

– Avaluació com a eina de pràctiques docents (Xavi Forcadell – GREP).

– Benestar infantil. El cas de nens amb discapacitats (Francesc Porta – GREP).

Si voleu obtenir el llibre “Psicomotricitat educativa: avançar pas a pas”, podeu sol·licitar-lo a la vostra llibreria habitual o podeu comprar-lo al lloc web de l’editor al següent enllaç:

https://noria.octaedro.com/es/producto:Cos/1/ensenar/recursos/psicomotricidad-educativa–avanzando-paso-a-paso/1617

 

30 / 06 / 2017

Laura Moya del GREP serà la coordinadora de l’àrea d’Educació Física en els propers dos CIMIE 2018 i 2019.

Laura Moya coordinarà amb el José Antonio Julián de la Universitat de Saragossa l’àrea d’Educació Física dels propers dos Congressos d’Investigació Multidisciplinar d’Investigació Educativa (CIMIE) que se celebraran a la Universitat de Saragossa el 2018 ia la Universitat de Lleida a 2019.

 

30 / 06 / 2017

La representació del GREP ha presentat dues comunicacions al CIMIE celebrades a la Universitat de Deusto (Bilbao).

El V Congrés Internacional de Recerca Educativa Multidisciplinària (CIMIE) i el GREP han presentat dues comunicacions els dies 29 i 30 de juny a la Universitat de Deusto (Bilbao).

Carol Nieva, Laura Moya, Lurdes Martínez i Paco Cortés van presentar la comunicació “Tutories acadèmiques en projectes tutelats d’aprenentatge (PAT): percepcions d’estudiants i professors” sobre el tema “Formació del professorat”.

I Gonzalo Flores (juntament amb Maria Prat) va presentar la comunicació “Aprenentatge cooperatiu i educació física: un estudi sobre la percepció de futurs professors de secundària” en l’àrea d’Educació Física.

 

26 / 06 / 2017

El GREP acomiada el curs 2016-2017!!!

El GREP hem celebrat avui l’última reunió del curs 2016-2017 amb molt bons sentiments. Hem completat un curs en què hem publicat dos llibres, un capítol de llibres, hem presentat 4 ponències en conferències internacionals i hem acceptat 3 articles de revistes.

I, per descomptat, hem estat treballant en els pròxims “Dies de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que farem el 2018!

 

22 / 06 / 2017

Formació d’Educació Psicomotriu per al CEIF Andreu Castells de Sabadell.

Avui, la consultora d’Educació Psicomotriu realitzada per Laura Moya del GREP durant el tercer trimestre del curs 2016-2017 al CEIF Andreu Castells de Sabadell.

Aquesta escola pública del primer cicle d’Educació Infantil va demanar al GREP un consell personalitzat per transformar un espai comú a la seva escola a la seva sala psicomotriu i així poder iniciar el camí cap al projecte Psicomotricitat de l’escola.

 

02 / 06 / 2017

La Psicomotricitat, l’Escola i el Currículum és un dels dos nous llibres GREP l’any 2017.

Aquest és el nou llibre GREP. Esperem que us agradi molt i que l’aprofiteu en el vostre entorn escolar, ja que és el resultat de cinc anys de treball dur i coordinats per restringir el Pla d’estudis de Primària i Infantil amb l’objectiu que els psicomotòlegs i professors d’Educació Infantil i Infantil Educació primària Poden programar i justificar la Psicomotricitat a la perfecció. Més informació a la pàgina d’inici.