22 / 12 / 17

Finalitzem els Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats de Psicomotricitat en el Grau d’Educació Infantil 

 

Ja hem finalitzat les 30 exposicions dels Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats del grups 61 i 62 del Grau d’Educació Infantil (GEI) de la UAB en l’assignatura “Ed. Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil”.

30 projectes on 135 estudiants del GEI, tutoritzats pel professorat de l’assignatura (Lurdes Martínez i Laura Moya) i 15 psicomotricistes, han dissenyat i portat a terme 30 sessions de psicomotricitat en 11 escoles.

També han elaborat una documentació de la seva sessió de psicomotricitat, la qual regalaran a l’escola que els ha acollit per agrair l’acompanyament rebut i obrir-les les portes de l’escola per formar part de la seva formació com a mestres.

 C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\25158238_171085043491882_4211920895910860868_n.jpg

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\25443115_172750269992026_823991517958102051_n.jpg

 

 

20 / 12 / 17

La Carme Sánchez del GREP es entrevistada en InfoRipollet

 

El passat 15 de desembre la nostra companya Carme Sánchez va parlar sobre la psicomotricitat a la seva escola (Tiana de la Riba de Ripollet) en una entrevista realitzada per InfoRipollet.

També parla de la seva participació en el GREP, en el llibre “Psicomotricitat, Escola i Currículum”, en els Projectes d’Aprenentatges Tutoritzats que realitzem al Grau d’Educació Infantil de la UAB i en el nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” on és tutora d’estudiants, de pràctiques i docent del seminari “Psicomotricitat 6-8”.

Us deixem algunes paraules de la Carme “S’entén per psico una manera de treballar on l’infant és el protagonista del seu aprenentatge i on l’adult posa al seu abast tot un registre que és el temps, material i l’espai per a que pugui explorar les seves possibilitats mitjançant el moviment i el joc”.

Si voleu escoltar tota l’entrevista, ho podeu fer en el següent link (01:08:00): https://www.ripolletradio.cat/2017/12/15/info-setmanal-15-12-2017/

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ripollet-com-info-escola-tiana-carme-sanchez-151217-00004-600x399.jpg

 

 

19 / 12 / 17

L’article “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” del GREP tercer article que més interès ha generat en el 2017 de la Revista Didacticae 

 

Estem d’enhorabona! La revista Didacticae ens ha confirmat que l’article de la Lurdes Martínez i la Laura Moya del GREP “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” publicat el passat setembre és el 3r article que més interès ha generat en el 2017 de la seva revista! 

En ell analitzen l’impacte que té la tutoria acadèmica conjunta entre el professorat universitari i psicomotricistes d’escoles en el desenvolupament de competències professionals psicomotrius dels futurs mestres quan dissenyen i porten a terme una sessió de psicomotricitat en escoles reals.

Ens alegra molt saber que el projecte formatiu que desenvolupem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB causa aquest interès entre la comunitat científica i universitària 

Si encara no l’heu llegit, us deixem l’enllaç per a que us el pugueu descarregar: http://revistes.ub.edu/index.php/didacticae/article/view/20191/22350

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Captura de pantalla completa 27042018 01709.bmp.jpg

 

 

 

20 / 10 / 17

El GREP en les I Jornades Tècniques d’Educació Infantil “Neurociència, Art i Creativitat”

 

Ahir la Laura Moya, la Mar Pérez, en Paco Cortés i la Carol Nieva del GREP van assistir a les I Jornades Tècniques d’Educació Infantil “Neurociència, Art i Creativitat” on van tenir el plaer de conèixer al Javier Abad i a l’Ángeles Ruiz.

Ells són els creadors de les “Instal·lacions de jocs presimbòlics i simbòlics”, una bonica convinació entre l’art contemporani i la Pràctica Psicomotriu Aucouturier.

 

17 / 10 / 17

Els estudiants de la XIV edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0a 8 anys” defensen i presenten la seva Carpeta d’Aprenentatge.

 

Els estudiants de la XIV edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0a 8 anys” defensen i presenten la seva Carpeta d’Aprenentatge. Aquesta és el recull d’activitats d’aprenentatge i avaluació que realitzen al llarg de la seva formació en el postgrau.

 

Molta sort a tots i totes!!

11 / 10 / 17

Nou article del GREP en la revista “DIDACTICAE: Revista de Investigación en Didácticas específicas” titulat “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil”

 

La Lurdes Martínez i Laura Moya GREP han publicat l’article “La opinión de los estudiantes: La tutoría acadèmica en la adquisición de competencias profesionales de Educación Física en los graduados en Educación Infantil” en el número de 2 de la revista “DIDACTICAE: Revista de Investigación en Didácticas específicas”.

 

Podeu llegir l’article en el següent enllaç:

http://revistes.ub.edu/index.php/didacticae/article/view/20191  

 

04 / 10 / 17

El GREP participa en la Jornada “Mapa de Recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació” de la UAB

Ahir el GREP vam participar en la jornada “Mapa de recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació” on els grups de recerca de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB van compartir a través d’un pòster qui són, què fan… També van haver-hi altres activitats com conferències, taules rodones…
Una gran oportunitat per donar visibilitat a la recerca que es fa en la nostra Facultat i donar-nos a conèixer com a grup de recerca.

26 / 09 / 17

Presentació oficial dels llibres: El joc a la primera infància; Psicomotricitat, Escola i Currículum; i Psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso

Avui hem tingut el plaer de presentar oficialment els llibres en els que el GREP hem participat i publicat en l’Editorial Octaedro.

25 / 09 / 17

Cloenda XIV Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i inauguració de la XV edició.

Avui s’ha realitzat la cloenda de  la XIV edició del “Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i la inauguració de la XV edició.

Aquest any la conferència era “El joc a la infància, aprendre i amagar-se de vida” de la Sra. Maite Martínez (psicopedagoga, consultora educativa especialitzada en temes d’educació, joc i joguina).

20 / 09 / 17

Cloenda XIV Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i Inauguració de la XV edició. 

El proper dimarts 26 de setembre es realitzarà la cloenda de la XIV edició del “Postgrau en 

Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i la inauguració de la XV edició. Com cada any, 

realitzem una conferència oberta a tothom que vulgui assistir. 

 

La conferència serà a les 19h en la Sala de Graus de l’Edifici G6 de la Facultat de Ciències de 

l’Educació de la UAB i es titula “El joc a la infància, aprendre i amagar-se de vida” de la Sra. 

Maite Martínez (psicopedagoga, consultora educativa especialitzada en temes d’educació, joc i 

joguina). 

 

Tanmateix, com a novetat, aquest any també realitzarem la presentació oficial dels llibres que 

el GREP ha publicat i col·laborat amb l’Editorial Octaedro.  

– Presentació dels llibres a càrrec del Sr. Juan León (Editorial Octaedro). 

 

– Presentació del llibre “El joc a la primera infància” a càrrec de la Dra. Mequè Edo. 

 

– Presentació del llibre “Psicomotricitat, Escola i Currículum! a càrrec de la Dra. Lurdes 

Martínez. 

 

– Presentació del llibre “Psicomotricidad educativa: avanzando paso a paso” a càrrec de la Dra. 

Maite Mas. 

 

No us ho perdeu!!! Us hi esperem!!!  

 

16 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

El GREP hem estat presents en les II Jornades de la FAPee titulada “Psicomotricidad y Pikler: ¿Juntos pero no revueltos?” on els nostres companys Josep Rota i Teresa Godall van ser els ponents i la Carme Lopez va compartir experiències de Psicomotricitat al 0-3.

 
Van estar ben acompanys per la Iolanda Vives, la Mar Pérez, la Lurdes Martinez, la Montse Anton, la Sara Manchado y la Carol Nieva.

15 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

Aquesta setmana hem iniciat la docència de les 2 assignatures que realitzem al Grau d’Educació Infantil de la UAB amb pràctiques al gimnàs i dinàmiques de grup 

Les assignatures on impartim docència són:

– “Didàctica de l’Educació Corporal” (3r curs, professorat: Mar Pérez i Gonzalo Flores).
– “Educació psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” (4t curs, professorat: Lurdes Martínez i Laura Moya)

Bon inici de curs a tots/es! 

 

 

 

06 / 09 / 17

Nou article del GREP en la revista “In-fàn-cia”: La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants.

Carmé López, Carol Nieva, Dolors Rovira, Elena Sarri, Josep Rota, Maite Mas, Sara Manchado, Teresa Godall i Pia Ivanco del GREP són els autors de l’article “La intervenció psicomotriu, una perspectiva pels infants” en el número 218 de la Revista “In-fàn-cia” (setembre-octubre).

 

05 / 09 / 17

Obert l’últim termini de sol·licitud d’admissió per a la XV Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” del curs 2017-2018

Del 5 al 20 de setembre del 2017 s’obre l’últim termini de sol·licitud d’admissió per a la XV Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” del curs 2017-2018.

Si estàs interessat/da en formar-te en l’àmbit de l’educació psicomotriu cal que enviïs el teu CV (amb foto) i una carta explicant els motius pels quals vols cursar el postgrau a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.at

 

01 / 09 / 17

L’Elena Sarri del GREP es jubila després d’una gran trajectòria dedicada a l’escola com a mestra i psicomotricista.

Avui alguns membres i col·laboradors del GREP hem acompanyat a l’Elena Sarri del GREP en la seva festa de jubilació a l’Escola Ítaca de Manresa, on ha estat un puntal clau del projecte psicomotriu de l’escola des del seu inici i que, a dia d’avui, és un dels trets d’identitat essencial del centre.

Gràcies Elena per la teva dedicació al món de l’educació i la psicomotricitat! Això sí, et continuem esperant amb els braços oberts al GREP!

 

01 / 09 / 17

Bon inici de curs 2017-2018!

Des del GREP us volem desitjar un bon inici de curs 2017-2018. Nosaltres ja ens hem posat “mans a l’obra” amb tot el que ens prepara aquest nou curs… Entre d’altres coses les IX Jornades de “Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i escola” que organitzem bianualment. Estigueu pendents de les notícies de la nostra web i a les nostres xarxes socials per saber-ne més!

Per celebrar l’inici del nou curs us deixem una bonica imatge amb una cita del nostre llibre “Psicomotricitat, Escola i Curriculum”. Esperem que sigui un text inspirador per al nou curs!