Resultat d'imatges de notícies

 

11 / 07 / 19 

Obrim el 2n termini de sol·licitud d’admissió per a la 17a Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys”

Si vols formar-te com a psicomotricista el pròxim curs 2019-2020 cal que ens facis arribar per correu electrònic el teu CV (amb foto) i una carta/text amb els motius pels quals vols cursar aquesta formació.

Data màxima: 26 de juliol de 2019.

Correu postgrau: pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat 

 

10 / 07 / 19 

Obert el termini per presentar comunicacions en les #JornadesPsicoUAB2019 ja tenen pòster!

Les jornades les construïm entre tots i totes. Per aquest motiu, destinem un temps de les #JornadesPsicoUAB2019 a comunicacions d’experiències innovadores o recerques, que enguany abordaran l’adult i la psicomotricitat.

Les comunicacions es presenten en format exposició oral (15 minuts) I prèviament cal lliurar l’experiència innovadora o recerca en format escrit omplint la plantilla establerta (entre 700 i 1000 paraules).

Trobareu tota la informació sobre les comunicacions a l’apartat destinat a elles a la web de les jornades!

Totes les comunicacions acceptades i exposades es publicaran a les actes de les X Jornades amb ISBN. Si ho desitges, pots consultar les actes de les IX Jornades per llegir les comunicacions publicades en la nostra web.

 

09 / 07 / 19 

Ja està disponible la pàgina web oficial de les #JornadesPsicoUAB2019

Les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que organitzem des de GREP ja tenen disponible la pàgina web amb tota la seva informació: presentació, converses, tallers, seu…

Fes-li una ullada al programa i tot el que t’ofereix les #JornadesPsicoUAB2019 fent click aquí

 

08 / 07 / 19 

Les #JornadesPsicoUAB2019 ja tenen pòster!

Créixer, construir, acompanyar, compartir, formar-se, jugar… són algunes de les paraules que han inspirat les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que organitzem des de GREP i que en aquest edició abordarà la temàtica “L’adult: una presència que acompanya”.

Us hi esperem el 8 i 9 de novembre a la UAB!

 

07 / 07 / 19 

Curs “La Psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” al ICE de la UAB.

Del 1 al 5 de juliol el gimnàs de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB s’ha omplert d’aprenentatges i molt moviment amb el curs “La Psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” que ha impartir el Xavi Forcadell del GREP.

Aquesta és la segona edició del curs que realitza el Xavi Forcadell a l’Escola d’Estiu que organitza l’ICE de la UAB.

 

06 / 07 / 19 

El GREP participa en el “VIII Congrés Internacional Multidisciplinar de Investigación Educativa”.

La Carol Nieva ha assistit en el “VII Congrés Internacional Multidisciplinar de Investigación Educativa” celebrat el 4 i 5 de juliol a Lleida.

En aquest congrés la Carol Nieva, la Laura Moya, la Lurdes Martínez i el Paco Cortés del GREP han realitzat la comunicació titulada “Evaluación Formativa en los Proyectos de Aprendizaje Tutorados en la Formación Inicial del Profesorado”.

En aquesta comunicació s’han presentat resultats de la recerca que portem a terme respecte als Projectes d’Aprenentatge Psicomotors Co-Tutorats (PAPCo-T) en la docència que realitzem en el Grau d’Educació Infantil a la UAB, concretament sobre l’avaluació formativa que es realitza en aquest projecte de formació docent.

04 / 07 / 19 

El GREP ha participat en el “XII Congreso Internacional de Evaluación Formatica en Educación”.

La Lurdes Martínez i a la Carol Nieva del GREP han participat en el “XII Congreso Internacional de Evaluación Formatica en Educación: Buenas prácticas de Evaluación Formativa y Compartida en todas las etapes educatives”, celebrat del 1 al 3 de juliol en Segovia.

En aquest congrés, han presentat dues comunicacions relacionades amb l’adquisició de competències professionals psicomotrius dels futurs/es mestres:

Comunicació 1: “Autoevaluación de competencias profesionales de los estudiantes a partir de proyectos de aprendizaje psicomotores co-tutorados”.

Comunicació 2: “Percepciones de estudiantes sobre la tutorización académica de profesorado y el maestro psicomotricista en la adquisición de competencias profesionales”.

27 / 06 / 19

Les #JornadesPsicoUAB2019 oferiran dues conferències en format “conversa”.
 

La Laura Moya del GREP va participar el 26 de juny en la “Trobada Pedagògica d’Educació Infantil 2019” organitzada pel Servei Educatiu Baix Llobregat-VI a Sant Vicenç dels Horts.

En aquesta jornada, la Laura Moya va parlar de la corporeïtat dels/les mestres i psicomotricistes, fent una especial mirada a la seva formació inicial.

Fes click aquí per consultar més informació sobre la ponència.

25 / 06 / 19

Les #JornadesPsicoUAB2019 oferiran dues conferències en format “conversa”.

Les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que organitzem des del GREP oferiran en aquesta edició, com a novetat, dues conferències en format “conversa”.

La conversa inaugural serà entre el Vicenç Arnaiz i el Joan Manuel del Pozo i aquesta es titularà “Adult que acompanya, infant que creix”. I la Montserrat Anton serà la moderadora.

Pel tancament de les jornades, hem organitzar una conversa entre la Marta Portero i en Josep Rota i aquesta es titularà “Qui fa què? Adult i infant des de la neurociència i la psicomotricitat”. I la Lurdes Martínez serà la moderadora.

22 / 06 / 19

Les #JornadesPsicoUAB2019 oferiran 7 tallers pràctics-corporals.

Les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que organitzem des del GREP oferiran en aquesta edició 7 tallers pràctics-corporals simultanis en dos torns. Com a novetat respecte a edicions anteriors, els/les assistents podran participar en 2 d’aquests tallers.

Tots els tallers giraran entorn a la temàtica central d’aquestes jornades “L’adult: una presència que acompanya” però abordant-lo des de diferents perspectives: 

✔️ Taller A: “Diàleg de ritmes: Adult i infant” de l’Anna Llombart.

✔️ Taller B: “Parlem sense parlar?” de la Lídia Esteban i la Núria Franch.

✔️ Taller C: “Observar, escoltar, sentir, processar, per atendre en profunditat l’expressivitat motriu de l’infant” del Carles Parellada.

✔️ Taller D: “L’adult com a provocador de transformacions” de la Mar Pérez i la Cristina Agudo (equip psicomotricistes del CEIF Joaquin Blume de Sabadell).

✔️ Taller E: “L’observació: una eina clau del Psicomotricista” del Xavi Forcadell.

✔️ Taller F: “Adult i necessitats educatives de suport específic, CDIAP-EAP” de l’Anna Luna.

✔️ Taller G: “Posar en joc a l’adult” de la Laura Moya i la Lurdes Martínez.

05 / 06 / 19

La 16a Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” finalitza les seves classes.

Finalitzem oficialment les classes de la 16a Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys”!

Durant aquest curs 2018-2019 els/les 21 estudiants d’aquesta edició del postgrau han vivenciat en el seu propi cos els tres eixos formatius claus de la formació dels/les psicomotricistes: formació teòrica, formació pràctica i formació personal (Treball Corporal).

Ara només falta veure el resultat final d’aquest procés de formació en l’entrega i defensa de les seves carpetes d’aprenentatge el proper octubre!

Bon estiu a tots/es!

29 / 05 / 19

Inscripcions obertes per al Màster Universitari de Recerca en Educació en l’especialitat en Art, Cos i Moviment

Des del GREP col·laborem en l’especialitat d’Art, Cos i Moviment del Màster Universitari de Recerca en Educació de la UAB, l’únic Màster Oficial de tot l’Estat que contempla la recerca en psicomotricitat.

Si vols saber-ne més sobre aquest màster i la seva especialitat en Art, Cos i Moviment pots fer click aquí

22 / 05 / 19 

Donem el tret de sortida a les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola”!

El proper mes de novembre podrem gaudir de les “X Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola” que organitzem des del GREP. 

La temàtica d’aquestes jornades serà: “L’ADULT: UNA PRESÈNCIA QUE ACOMPANYA”

Aquestes jornades venen carregades de moltes NOVETATS, així que no podeu deixar d’estar pendents de la nostra pàgina web i les nostres xarxes socials! 

Des d’avui fins a finals de juny anirem desvelant els/les ponents, els/les talleristes, dates, lloc… i tota la informació necessària per a la inscripció!

17 / 05 / 19 

Curs “La Psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” impartit pel Xavi Forcadell.

El Xavi Forcadell del GREP impartirà el curs “”La Psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” del 1 al 5 de juliol a l’Escola d’Estiu que organitza l’ICE de la UAB.

Si vols participar en aquest curs, les inscripcions estan obertes i ho pots fer des de la web del ICE de la UAB.

17 / 05 / 19 

Nou article del GREP! “Percepciones de Estudiantes y Docentes: Evaluación Formativa en Proyectos de Aprendizaje Tutorados” 

La Lurdes Martínez, Laura Moya, Carol Nieva del GREP juntament amb la Dolors Cañabate (UdG) han publicat l’article “Percepciones de Estudiantes y Docentes: Evaluación Formativa en Proyectos de Aprendizaje Tutorados” en la “Revista Iberoamericana de Evaluación Formativa”

En aquest article es mostra una investigació on s’analitza com l’avaluació formativa i els Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats (PAT) ajuden a l’adquisició de competències professionals psicomotrius dels futurs/es mestres.

Per a descarregar-te i consultat l’article, fes click aquí.

 

16 / 05 / 19 

Inaugurem el vídeo promocional del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys”.

Inaugurem el vídeo promocional del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” que hem elaborat conjuntament amb el Servei d’Audiovisuals de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.

En ell expliquem l’essència d’aquesta formació de la mà d’alguns dels seus professors/es i d’ex-estudiants.

15 / 05 / 19 

Obert el període de sol·licitud d’admissió per a la 17a Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” (curs 2019-2020)

Del 15 de maig fins el 28 de juny de 2019 el Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” obre el període de sol·licitud d’admissions per a la seva 17a Edició (curs 2019-2020).

Com fer la sol·licitud d’admissió?

Cal que ens facis arribar un correu electrònic a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat amb el teu CV (amb foto) i una carta/text explicant els motius pels quals vols cursar aquest postgrau.

06 / 05 / 19 

Presentació de la 17a Edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” per al curs 2019-2020

El pròxim dimarts 14 de maig la direcció i coordinació del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” realitzaran una xerrada informativa per a presentar la XVII edició, acompanyades de professorat i ex-estudiants.

 

Dia: dimarts 14 de maig.

Hora: 17:30h.

Lloc: Aula 41 (Mòdul IV) de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.

 

És imprescindible confirmar assistència a: pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat 

15 / 04 / 19 

El GREP participa en el I Congrés de Salut i Esport a Amposta

Els nostres companys Xavi Forcadell, Mar Pérez i Lurdes Martínez van participar en el “I Congrés de Salut i Espot” celebrat el 14 d’abril a Amposta.

El Xavi Forcadell va ser el ponent de la conferència “L’Educació Física i la Psicomotricitat: dos disciplines unides per una mateixa finalitat” i també va ser el coordinador de la taula rodona “L’educació Física i la Psicomotricitat”, on la Mar Pérez i la Lurdes Martínez van ser les ponents.

 

06 / 04 / 19 

Continuem treballant en el projecte ARMIF! 

Des del 2017 professors/es i investigadors/es de la UAB, la UVIC, la UdG i la UniZar juntament amb mestres-psicomotricistes d’escoles (Barcelona, Vic, Girona i Teruel) treballem conjuntament en un projecte ARMIF del Programa MIF (Millora de la Formació Inicial dels mestres). 

Aquest mes d’abril una part de l’equip ens hem reunit per continuar treballant i establir sinèrgies! 

31 / 03 / 19 

Sinèrgies entre universitat i escola a l’assignatura “Joc i moviment” del GEI de la UAB.

Des de la nostra docència i recerca apostem fermament per establir sinèrgies entre universitat i escola per formar als/les futurs/es mestres. 

Un exemple és l’assignatura “Joc i moviment” del Grau d’Educació Infantil que imparteix la nostra companya Mar Pérez. 

En aquesta assignatura tenim el plaer de rebre a professionals de fora de la universitat que ens apropen la seva realitat educativa a partir de seminaris específics que connecten directament amb el joc i el moviment. 

En aquesta ocasió us deixem imatges dels professionals experts que han vingut al mes de març: 

✔ “Inclusió” amb la Mar Moya, l’Oriol Rocabruna, l’Aina Branchat i el Christian Bonilla. 

✔ “Jocs cooperatius” amb el Paco Cortés. 

✔ “Joc motriu” amb la Laura Moya 

Encara ens queden més visites durant el semestre! En breu us les mostrem! 

26 / 03 / 19 

El GREP coordina el monogràfic “Bellugar-se, jugar i aprendre a través del cos” de la Revista Guix d’Infantil.

Des del GREP hem coordinat el monogràfic “Bellugar-se, jugar i aprendre a través del cos” del nº 98 de la Revista Guix d’Infantil / Aula de Infantil del’Editorial Graó.  

La Lurdes Martínez i la Montserrat Anton han estat les encarregades de coordinar el monogràfic on han participat altres membres del GREP la Mar Pérez, la Laura Moya, l’Eva Bru i l’Elena Sarri. 

En aquest monogràfic també han participar la Lidia Morales (CEIF J.Blume de Sabadell), el Gil Pla (Universitat de Vic) i el Miguel Llorca i la Josefina Sánchez (Universitat de La Laguna). 

Voleu sabeu quins articles trobareu al monogràfic? Mireu! Mireu!  

– “Moure’s per transformar i aprendre” de la Lurdes Martínez  

– “Psicomotricitat i vida quotidiana” de la Mar Pérez i la Lidia Morales  

– “El cos i el moviment, present a l’escola” de l’Eva Bru i l’Elena Sarri  

– “La corporeïtat dels mestres i les mestres” de la Laura Moya  

– Amb les famílies: “Cos i família… en moviment” de la Montserrat Anton  

– Pistes per a l’avaluació: “Pràctica psicomotriu educativa” del Miguel Llorca i la Josefina Sánchez  

– Recursos per a la pràctica: “Com afavorir el joc lliure i espontani” del Gil Pla  

– Per arrodonir: “Moure’s, jugar, gaudir i aprendre a través del cos” de la Lurdes Martínez  

Desitgem que pugueu gaudir d’aquest monogràfic tant com nosaltres d’haver format part i que sigui una realitat. 

Gràcies a l’Editorial Graó per la confiança i fer-ho possible! 

Si voleu el nº podeu fer click en el següent enllaç:  

Revista en català: https://www.grao.com/es/producto/revista-guix-infantil-098-marc-19-bellugarse-jugar-gaudir-i-aprendre-a-treves-del-cos-gi098  

Revista en castellà: https://www.grao.com/es/producto/revista-aula-infantil-098-marzo-19-moverse-jugar-disfrutar-y-aprender-a-traves-del-cuerpo-ai098?fbclid=IwAR0WosIRObMPT2XSIF0gdwB1drQBJA556t8dkjPKXrvchGeEWjGQBqpgHxg  

16 / 03 / 19

El GREP present a la I Jornada de Neuroaprenentatge i Innovació Educativa a Catalunya com a talleristes.

A Solsona s’ha celebrat la “I Jornada de Neuroaprenentatge i Innovació Educativa a Catalunya. Els nostres companys Lurdes Martínez i Paco Cortés han portat a terme el taller “Mou-te, juga i neuroaprèn”.