21 / 12 / 18 

Exposicions finals dels Projectes d’Aprenentatge Co-Tutoritzats entre universitat i escola.

Durant el mes de desembre les estudiants de l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del GEI han presentat els seus PAT, on han dissenyat i portat a terme en una escola real una sessió de psicomotricitat.

Aquesta sessió és dissenyada amb la tutorització tant de les professores de l’assignatura (Lurdes Martínez i Laura Moya) com per part dels mestres-psicomotricistes que han rebut als estudiants a les seves escoles.

Per finalitzar aquest procés, les estudiants realitzen una presentació de la sessió amb els infants i exposen també la documentació pedagògica que elaboren d’aquesta i que regalen a les escoles.

 

 

 

 

30 / 11 / 18

Ja podeu veure el vídeo resum de les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais”.

El passat 2 i 3 de març el GREP vam organitzat les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais”.

Si vau venir i voleu recordar l’experiència o no vau poder assistir per voleu saber què va passar, no us podeu perdre els següents vídeo-resums!

 

Vídeo-resum general de les jornades: https://www.youtube.com/watch?v=hDHP61wGg-A&feature=player_embedded

Vídeo-resum dels tallers: https://www.youtube.com/watch?v=QjEW9gwWlro&feature=share

Vídeo-resum de les comunicacions: https://www.youtube.com/watch?v=luYltiMbCMk&feature=share

 

 

 

18 / 11 / 18

El GREP present en el VI Congreso Estatal de Psicomotricidad organitzat per la FAPee.

El divendres 16 i el dissabte 18 de novembre, una part del GREP hem assistit al VI Congreso Estatal de Psicomotricidad organitzat per la FAPee en la Universidad Complutense de Madrid.

Estem molt contents perquè des del GREP hem participant en el congrés des de diferents perspectives:

–       Lurdes Matrínez I Josep Rota han format part del comité científic.

–       Montserrat Anton ha realizat la conferència de clausura titulada “La mirada psicomotriz que observa, la actitud del adulto que acompaña”.

–       I hem presentat les següents comunicacions:

Xavi Forcadell, Carme Sánchez i Mar Pérez: La formación práctica o profesional en el postgrado de la UAB: una oportunidad para reflexionar e integrar los conceptos teóricos”.

Paco Cortés i Eva Bru: “Proyecto de Aprendizaje Co-Tutorizado: la influencia de éste en la labor docente de dos maestros-psicomotricistas”.

Josep Rota, Lurdes Martínez i Laura Moya: “Las competencias del trabajo corporal en la formación de psicomotricistas”.

Laura Moya: “Percepción de los maestros de Educación Infantil sobre su corporeidad en relación a su labor docente”.

 

 

10 / 11 / 18

El GREP present en la “II Jornada de Psicomotricitat: el joc espontani, una altra mirada”.

Avui, una part del GREP hem assistit a les “II Jornades de Psicomotricitat: El joc espontani, una altra mirada” organitzada per les companyes de l’Associació De Psicomotricistes de Girona.

Allà hem gaudit de les magnífiques ponències del nostre company Josep Rota del GREP i, també de la Montse Castellà i el Jorge Barudy. És fantàstic poder escoltar les seves aportacions sobre el joc espontani en Psicomotricitat, reflex d’un gran bagatge teòric-pràctic!

També ens hem pogut retrobar amb alguns ex-estudiants del nostre Postgrau de Desenvolupament Psicomotor. Quina alegria trobar-nos ara ja com a psicomotricistes!

 

 

 

04 / 10 / 18

Tret de sortida a la XVI Edició del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys.

Comencem oficialment la docència del nostre postgrau en Desenvolupament Psicomotor amb una sessió de Treball Corporal al gimnàs de la Facultat amb el Josep Rota, la Lurdes Martínez i la Laura Moya.

 

 

 

25 / 09 / 18

Inauguració XVI postgrau i cloenda del XV amb una conferència de la Núria Franch.

Avui hem inaugurat la XVI Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i tancat la XV.

Com cada any, oferim una conferència i enguany l’encarregada ha estat la Núria Franch amb la ponència “Reflexions sobre la Psicomotricitat. (Literatura i Psicomotricitat)”.

 

 

 

20 / 09 / 18

Conferència inaugural XVI Postgrau en Desenvolupament Psicomotor gratuïta!

El proper 25 de setembre inaugurem la XVI Edició del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i tanquem la XV.

Per celebrar-lo, gaudirem d’una magnífica conferència de la Núria Franch titulada “Reflexions sobre la Psicomotricitat. (Literatura i Psicomotricitat)”.

La conferència és gratuïta i només cal que confirmis assistència. Com?

A través de correu electrònic enviant-nos un email a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat o fent click a “Assistiré” en l’esdeveniment següent de Facebook:  https://www.facebook.com/events/479133062591897/

 

 

 

08 / 09 /18

El GREP present en el XI Congrés Nacional d’Avaluació Formativa i Compartida a la Universitat de Córdoba.

Comencem el nou curs 2018-2019 amb nous projectes entre les mans!

Els nostres companys Lurdes Martínez, Laura Moya i Paco Cortés han presentat dos comunicacions en el XI Congrés Nacional d’Avaluació Formativa i Compartida que s’ha celebrat en la Universitat de Córdoba.

Les comunicacions presentaven experiències d’avaluació que realitzem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB.

 

 

 

 

06 / 09 / 18

Nou curs, nous projectes!

Comencem el nou curs 2018-2019 amb nous projectes entre les mans!

Hem realitzat la primera reunió del projecte ARMIF del Programa MIF sobre formació de competències professionals psicomotrius dels mestres juntament amb la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i la Universitat de Saragossa.

 

 

 

29 / 07 /18

Nou article! “La psicomotricitat des d’una mirada interdisciplinària” a la Revista In-fàn-ci-a.

Els nostres companys Paco Cortés i Laura Moya han publicat l’article “La psicomotricitat des d’una mirada interdisciplinària” al nº 223 (juliol-agost) de la Revista In-fàn-ci-a.

 

 

 

07 / 07 / 18

El curs “La psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica”, tot un èxit!

Del 2 al 6 de juliol el nostre company Xavi Forcadell ha dut a terme el curs “La psicomotricitat: eines i recursos per a la pràctica” al ICE de la UAB.

El curs s’ha realitzat en el gimnàs de la nostra facultat i hem pogut compartir idees, experiències i vivències amb una vintena de professionals de l’àmbit educatiu.

 

 

 

 

06 / 07 / 18

Un any més, el GREP ha estat present en el #CIMIE18!

El GREP hem estat presents un any més en el Congrés Internacional Multidisciplinar d’Investigació en Educació (#CIMIE18) en la Universitat de Zaragoza. I aquest any per partida doble!

Per una part, hem presentat la comunicació “La documentació pedagógica como herramienta de aprendizaje en la formación inicial de los maestros de Educación Infantil a través de Proyectos de Aprendizaje Tutorizados” realitzada per la Laura Moya, el Paco Cortés, la Lurdes Martínez i la Carol Nieva, en el Tema de Formació del Professorat.

I, per una altra banda, la Laura Moya ha realitzat la coordinació de l’Àrea de Didàctica de l’Educació Física juntament amb José Antonio Julián de la Universitat de Zaragoza.

Finalitzat el #CIMIE18 ja amb la mirada posada en el pròxim #CIMIE19 que es celebrarà a la Universitat de Lleida!  Continuem treballant per difondre les nostres recerques tot contribuint a la investigació en Educació amb evidències científiques i provocar un impacte en la psicomotricitat i la formació de mestres.

 

 

08 / 06 / 18

Final de curs al “Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys”.

 

El dimarts 8 de juny els estudiants de la XV Edició del nostre Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” han finalitzats les classes.

Per davant queda tot un estiu per acabar d’elaborar els seus treballs individuals que entregaran al setembre i defensaran a l’octubre.

Bon estiu!

 

 

 

12 / 05 / 18

L’AGAUR ens concedeix l’ajut de recerca ARMIF-2017.

 

L’AGAUR ha fet públic les resolucions de les convocatòries d’ajuts de recerca per a la millora de la formació inicial de mestres (ARMIF 2017) i el GREP estem d’enhorabona perquè una de les ajudes concedides és per al nostre projecte: “Autoavaluació de competències dels estudiants i desenvolupament professional dels mestres. Millora de la pràctica i innovació docent treballant per projectes d’aprenentatge psicomotors co-tutoritzats universitat-escola”.

En aquest projecte continuem amb tota la feina feta fins ara en docència i recerca sobre els “Projectes d’Aprenentatge Tutoritzats” (PAT) que realitzem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil”, on els estudiants han de portar a terme una sessió de psicomotricitat co-tutoritzats pel professorat de la universitat i per mestres-psicomotricistes. Un clar exemple on universitat i escola treballen mà a mà en la formació inicial del mestre.

Aquest any com a novetat en l’àmbit de la recerca comptem amb la col·laboració de la Universitat de Vic i la Universitat de Zaragoza (que es sumen al projecte incloent els PAT en la seva assignatura) i amb la Universitat de Girona amb la que ja vam col·laborar en el primer ARMIF que ens van concedir al 2014.

Per a més informació sobre el Programa MIF i els ajuts ARMIF a: https://mif.cat/

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\armif-negre-300x200.jpg

 

11 / 05 / 18

Conferència “Moure’s per transformar i aprendre” de Lurdes Martínez.

 

Avui la Lurdes Martínez del GREP ha realitzat la conferència “Moure’s per transformar i aprendre”  en les “IX Jornada 0-6: Créixer en moviment” organitzades per l’ICE de la UdG i la Facultat d’Educació i Psicoloogia de la Udg. 

 

 

10 / 05 / 18

El primer aniversari del nostre llibre: “Psicomotricitat, escola i currículum”. 

 

Ja fa un any del nostre llibre “Psicomotricitat, Escola i Currículum”. Imprescindible per tots els mestres i psicomotricistes!

I si encara no el tens, el pots trobar en: https://www.octaedro.com/…/psicomotricitat–escola-i-c…/1604 o qualsevol llibreria de proximitat!

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\9788499219219.jpg

 

 

09 / 05 / 18

Comença el període de sol·licitud d’inscripcions a la XVI Edició del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys

 

El pròxim 15 de març comença el termini de sol·licitud d’inscripció per a la nova edició del nostre Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys”, ni més ni menys que la 16a!

Si vols formar-te com a psicomotricista el pròxim curs 2018-2019, el nostre postgrau pot ser la formació que busques! 

Per fer la inscripció cal que ens facis arribar el teu CV (amb foto) i un text explicant els motius pels quals vols cursar aquest postgrau a: pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat 

Si necessites més informació o tens qualsevol dubte, ens pots enviar un email a aquesta direcció de correu o consultar el següent enllaç: http://grupsderecerca.uab.cat/grepuab/ca/content/postgrau-de-desenvolupament-psicomotor-de-0-8-anys  

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\XVI_postgrau_psicoGREP_.jpg

 

 

08 / 05 / 18

Inscripcions al Màster Universitari de Recerca en Educació

 

Si vols formar-te en recerca en educació, en la Universitat Autònoma de Barcelona oferim el Màster Universitari de Recerca en Educació (MURE) on el GREP col·labora en l’especialitat “Art, Cos i Moviment”.

Aquest és l’únic Màster oficial de tot l’Estat Espanyol que contempla psicomotricitat i recerca!! 

Si vols formar-te com a investigador en l’àmbit de l’educació i especialment en psicomotricitat, aquest pot ser la formació que busques!

Per a més informació podeu contactar amb la coordinació d’aquesta especialitat:

    ✔️ Lurdes Martinez

    ✔️ Correu: Master.recerca.educacio.expressio@uab.cat 

O consultar el següent enllaç:  http://grupsderecerca.uab.cat/grepuab/ca/content/m%C3%A0ster-universitari-de-recerca-en-educaci%C3%B3-art-cos-i-moviment

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\descarga.jpg

 

 

07 / 05 / 18

Participació en el seminari intern del GEI de la UAB sobre avaluació.

 

La Lurdes Martínez ha presentat en el seminari de formació intern del Grau d’Educació Infantil de la UAB, dos dels instruments d’avaluació que utilitzem en l’assignatura “Educació Psicomotriu en els centres d’Educació Infantil” del 4t curs del GEI: “Escala d’autovaloració de competències professionals psicomotrius” i “Diagrama de Bitàcola Competencial”.

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\31959477_948078495366459_8240094585024413696_n.jpg

 

 

05 / 05 / 18

El GREP present en les IV Jornades de “Psicomotricitat. 35 anys de formació”.

 

El dissabte 5 de maig de 18 s’ha celebrat les “IV Jornades de Psicomotricitat. 35 anys de formació” organitzades per la Universitat de Vic i l’AEC Expressió i Comunicació. 

Membres del GREP han participat en qualitat d’assistents, ponents  i organitzadors. I en el final de les jornades Montserrat Anton ha moderat una entrevista a Katty Homar i a Josep Rota. Quin gran tancament!

Felicitats companys/es de la per la Universitat de Vic i l’AEC Expressió i Comunicació per l’organització d’aquestes jornades!

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-4809.jpg

 

 

25 / 04 / 18

Curs “La psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” del 2 al 6 de juliol al ICE de la UAB

 

S’apropa final de curs i com ja sabeu el mes de juliol és un bon moment per realitzar formació permanent.

Si teniu ganes de realitzar formació d’estiu sobre psicomotricitat, podeu consultar el curs “La psicomotricitat: eines i recursos per portar-la a la pràctica” que portarà a terme el nostre company Xavi Forcadell del GREP del 2 al 6 de juliol! 

Per a més informació (horaris, contingut, lloc de realització…) podeu consultar el següent enllaç del ICE de la UAB: http://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/cursos-d-estiu-per-a-professorat-no-universitari-1345667174054.html?noticiaid=1345753924966

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Captura de pantalla completa 26042018 234413.bmp.jpg

 

07 / 04 / 18

Nova edició del postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys per al curs 2018-2019!

 

El 15 de maig obrim el termini de sol·licituds d’inscripcions per a la XVI edició del Postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” que començarà al setembre de 2018! 

Si vols saber més, fes una ullada al tríptic informatiu que trobaràs en el següent enllaç: http://grupsderecerca.uab.cat/grepuab/ca/content/postgrau-de-desenvolupament-psicomotor-de-0-8-anys

Si tens qualsevol dubte, ens pots escriure a pg.desenvolupament.psicomotor@uab.cat  

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DSC_0191_2.jpg

 

05 / 03 / 18

Seminari de Doctorat de la Dra. Ange Ruiz i el Dr. Javier Abad

 

Avui membres del GREP han assistit al seminari d’investigació organitzat pel “Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal”, destinat a doctorands i investigadors del Departament, amb el Dr. Javier Abad i la Dra. Ange Ruiz.

Ens van presentar les seves recerques i com a partir d’aquestes han anat (i estan) repensant, innovant i reflexionant la seva proposta de Instal•lacions de jocs. Clar exemple de com la recerca és important per a la comprensió de la realitat i la innovació educativa.

Tot un plaer compartir i intercanviar amb ells experiències de recerca, de formació de mestres i d’intervenció a l’aula! 

 

 

04 / 03 /18

Les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais” han sigut tot èxit!

 

El passat 2 i 3 de març el GREP vam organitzar les IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola “Els espais” i tot l’equip volem agrair de tot cor la participació i implicació de tots els assistents a les jornades així com la col·laboració dels conferenciants, talleristes, comunicadors i personal de suport.

Han sigut unes jornades intenses, on hem pogut compartir i reflexionar sobre la psicomotricitat i els espais. Casi 200 assistents, 4 conferències, 6 tallers pràctics-corporals i 22 comunicacions d’experiències educatives i recerques!

Per nosaltres és tot un plaer retrobar-nos amb tantes cares conegudes que ens han acompanyat en anteriors jornades i/o edicions del nostre postgrau en “Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys” i, també, tot un plaer trobar-nos amb noves cares que han viscut per primera vegada una de les nostres jornades.

Esperem tornar a retrobar-nos en les pròximes #JornadesPsicoUAB2020 que ja estan en marxa!
C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DSC_0400.jpg

 

 

26 / 02 / 18

Membres del GREP han participat en una formació amb el Bernard Aucouturier a la URV.

 

Membres del GREP han participar el 23, 24 i 25 d’abril en una formació impartida pel professor Bernard Aucouturier dins del marc del “Màster Internacional en Educació i Teràpia Psicomotriu” de la URV.

En concret han participar en el seminari “L’ajuda psicomotriu terapèutica: teorització i aplicacions pràctiques”, en la supervisió d’un cas de teràpia psicomotriu i en un curs de  Formació Personal.

Des del GREP volem felicitar a l’organització del màster per aquesta formació tan interessant i enriquidora!

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\28276768_886940301475902_4791391804099131231_n.jpg

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\28379372_886940354809230_2359586568963260723_n.jpg

 

 

03 / 02 / 18

El GREP realitza una ponència en les II Jornades Educongress 2018 “Emocionals! L’aprenentatge i les Arts s l’Educació Infantil 0-6”.

 

El 2 de febrer les nostres companyes Montserrat Anton, Mar Pérez i Lurdes Martínez van ser les ponents de la conferència “Psicomotricitat i emocions a l’escola” en les II Jornades Educongress 2018 “Emocionals! L’aprenentatge i les Arts s l’Educació Infantil 0-6”.

Felicitats per la conferència i la bona feina! 

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\27459040_185658198701233_3170111875606718865_n.jpg

 

 

29 / 01 / 18

Nous materials al gimnàs de la facultat.

 
Hem inaugurat el 2018 amb nous materials per a un dels gimnasos de la facultat. Gràcies a una ajut econòmic de la UAB per millorar les instal·lacions de la facultat, la Unitat de Didàctica de l’Educació Corporal ha aconseguit incorporar nous materials per a la docència que realitza als graus, postgraus i màsters. En concret, s’ha instal·lat un gronxador, una hamaca, una tela d’acrobàcia i una escala triple.

A les imatges podeu veure com els estudiants del Postgrau en Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys han estrenat amb molt d’èxit el nou material. 

C:\Users\Palau\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\NousMaterialsP.JPG