Estadística comparada dels Sectors Cultural i Creatiu a les CCAA espanyoles
El grup de recerca Localcom mesura per primera vegada el pes desagregat dels Sectors Cultural i Creatiu a les comunitats autònomes d’Espanya. El projecte estableix els desequilibris entre les comunitats, dimensiona els efectes negatius de la crisi sobre el sector i identifica els pols de major desenvolupament i potencialitat.
A partir d’un model propi s’ha generat una àmplia base amb més de 26.000 dades estadístiques: 18.300 dades originals sobre les ICC i prop de 8.000 dades de fonts externes fins ara dispersos en múltiples entitats (instituts d’estadística, ministeris, associacions, gremis professionals, etc.). [+]
Actualidad
-
Liderazgo de Madrid en ICC
Les indústries culturals i creatives a la Comunitat de Madrid: context i desenvolupament econòmic 2008 – 2014 Segons l’article acadèmic elaborat pels investigadors Eduardo Rodríguez, Elena Real i Glòria Rosique, i basat en la metodologia MELICC, la Comunitat de Madrid (CAM) és líder a Espanya respecte a les Indústries Culturals i Creatives (ICC). Aquest article s’aplica el model, basat…
-
ICC i crisi a Aragó
La incidència de la crisi econòmica en les indústries culturals i creatives: el cas d’Aragó Les indústries culturals i creatives (ICC) tenen un escàs impacte a Aragó, i, en general, tots els subsectors que les conformen han sofert durant la crisi un notable descens en els seus principals indicadors econòmics. Aquesta és la conclusió principal…
-
Premi de recerca en nous models de negoci per a la premsa de proximitat
La subdirectora del OIC, Carmina Crusafon, ha guanyat la primera edició del Premi de Recerca en Model de Negoci per a Periodisme de Proximitat, dotat amb 6.000 euros, i impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats. El projecte guanyador és “Els models de negoci de…
La xifra
El sector cultural i creatiu en les CCAA és particularment vulnerable: en mitjana, durant la crisi perd ocupació al doble de velocitat que l’economia en el seu conjunt.