#

Dr. Marcial Murciano

Director

Observatori Iberoamericà de la Comunicació

Edifici I – Campus de la UAB

08193 Bellaterra

Barcelona. Espanya

 

Marcial.Murciano@uab.cat

Despatx I/117

Tel. (34) 935811147Llicenciat en Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Diplomat en Semiòtica, per la Universitat d’Urbino (Itàlia), i Doctor en Ciències de la Informació, per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Catedràtic de Polítiques de Comunicació a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha ocupat diversos càrrecs de gestió acadèmica, entre ells els de degà de la Facultat, vicedegà de Recerca, vicedirector del Departament de Periodisme, Coordinador de la llicenciatura de Periodisme i director de la Biblioteca de Comunicació. És President d’Honor de la Conferència de Degans de Ciències de la Comunicació d’Espanya.

Investigador especialista en la Geopolítica del canvi comunicatiu i en Polítiques de comunicació. Ha realitzat estades de recerca a la UNESCO (París), al CETSAS (París), al CIESPAL (Quito), al CNET (París), al CSCC (Londres), al Consell d’Europa (Estrasburg) i a la Seu de la Unió Europea (Brussel•les), i al CICOM, de la Universitat de Puerto Rico.

Imparteix docència en Estructura de la Comunicació de masses i en Polítiques de comunicació. Professor convidat en diverses universitats espanyoles, europees i llatinoamericanes.

És membre de diferents comitès científics rellevants, nacionals i internacionals, dedicats a les activitats d’avaluació de la recerca i de la docència (Espanya, Portugal i Puerto Rico). Director de la col•lecció Bosch Comunicació (Barcelona) i Espacio Iberoamericano (Sevilla-Zamora).