#

Lic. Alejandra Phillippi

Investigadora

Observatorio Iberoamericano de la Comunicación

alejandra.phillippi@udp.clLlicenciada en Filosofia per la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso, Magíster en Educació i Multimèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctoranda en Ciències de la Comunicació i Periodisme per aquesta última universitat.

Ha desenvolupat docència en diferents universitats xilenes en comunicació, educació i sociologia. Actualment és docent de l’Escola de Periodisme de la Universitat Diego Portales de Santiago de Xile. A més és coordinadora acadèmica i professora del Màster Internacional en Comunicació que desenvolupa aquesta mateixa Universitat en conjunt amb l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.

Les seves àrees d’investigació són Usos socials d’Internet, Comunicació i Educació. Ha participat en trobades acadèmiques a Xile i Iberoamèrica. Actualment treballa com a investigadora principal de “Dones i noves tecnologies a Xile: l’impacte de l’accés públic a les TIC, la inclusió digital de gènere.” Aquest projecte està en la seva fase de publicació. L’estudi es va desenvolupar a Xile com a resultat del programa de beques a la investigació Amy Mahan per avaluar l’impacte d’Accés Públic a les TIC, del Centre Internacional d’Investigació per al Desenvolupament (CIID) d’Ottawa, Canadà, amb el suport administratiu de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Barcelona, ​​Espanya.