#

Lic. Claudio Avendaño

Investigador

Observatorio Ibernoamericano de la Comunicación

claudio.avendano@udp.clLlicenciat en Sociologia per la Universitat de Xile (1983) i amb estudis de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona (2010).

Coordinador de Postgrau de la Facultat de Comunicació i Lletres i director del programa Comunicació i Educació de la Universitat Diego Portales (Xile). En la mateixa universitat s’ha exercit com a professor a l’Escola d’Educació i com a director del Centre d’Investigació en Comunicació, Educació i Ciutadania. És president de l’Associació Xilena d’Investigadors en Comunicació (AIC-CHIL) i consultor d’UNICEF i la UNESCO.

Entre d’altres, ha participat en les següents investigacions: Usos i valoracions dels docents de l’apropiació educativa de la premsa (Universitat Diego Portales, 2008); Estat actual de la recerca en comunicació a Xile (Consell Nacional de Televisió de Xile, 2008); Internet des de “baix”: Usos socials pels pobres (Corporació Vida Bona-Xile, 2006-2007), Anàlisi dels missatges de premsa escrita sobre seguretat ciutadana (Ministeri de l’Interior-Xile, 2004-2005); Els adolescents i els mitjans de comunicació (UNICEF, 2003).