#

Dra. Elena Real

Investigadora

Observatorio Iberoamericano de la Comunicación

ereal@ccinf.ucm.esLlicenciada i Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Premi Extraordinari de Doctorat.

Professora Contractada Doctora del Departament de Periodisme III (UCM). Vicedegana. Experiència docent en universitats espanyoles i estrangeres.

Investigadora especialitzada en: Ètica i Deontologia Professional (Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques), Ensenyament i Professionalització del Periodisme, Teoria Humanista de la Informació. Autora de diversos llibres i articles en relació amb aquestes matèries.

Membre del grup recerca Anàlisi de la divulgació cultural i científica en els mitjans de comunicació social , que té entre els seus objectius l’anàlisi de contingut dels missatges periodístics, la Divulgació de la ciència i la tecnologia, la Divulgació de la cultura literària i artística; La informació internacional i de conflictes com divulgació cultural i ideològica; Deontologia periodística ; Comunicació, política i desenvolupament social.

Fundadora i Presidenta de l’Associació de Docents i Investigadors en Ètica i Deontologia de la Comunicació (ADIEDEC, Madrid).